Νεανική παραβατικότητα και συνυπάρχουσες ψυχιατρικές διαταραχές. Δουλεύοντας με το άτομο την οικογένεια το σχολείο και την κοινότητα
3η Σειρά
Για Επαγγελματίες ψυχικής υγείας που απασχολούνται κλινικά ή πρόκειται
να απασχοληθούν κλινικά με τη διαχείριση νεαρών ατόμων με παραβατική συμπεριφορά
και συνυπάρχουσες ψυχιατρικές διαταραχές.
Δομή σεμιναρίου
10 ώρες ασύγχρονη εκπαίδευση – βιντεοσκοπημένες εισηγήσεις
14 ώρες ζωντανές διαδικτυακές συναντήσεις (εργαστήρια & συζήτηση)
Εργασία σε ομάδες (προαιρετική)
Σκοπός:
Οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες, στάσεις, απόψεις και συμπεριφορές σε σχέση με την παραβατικότητα των νέων και τις συνυπάρχουσες ψυχιατρικές διαταραχές, κατανοώντας τις κύριες αιτίες και παράγοντες που οδηγούν τους νέους σε παραβατικές συμπεριφορές στην κοινότητα, όπως αυτές προκύπτουν από τις κύριες θεωρητικές και κλινικές προσεγγίσεις.
Διάρκεια σεμιναρίου
Διάρκεια: 3 μήνες
Έναρξη: Ιανουάριος 2025
Λήξη: Μάρτιος 2025
Κόστος σεμιναρίου
Αρχική τιμή: 300,00. Δυνατότητα αποπληρωμής σε δόσεις
Ειδική τιμή: 240,00 Για φοιτητές, ανέργους, εφάπαξ καταβολή του ποσού, ομαδικές εγγραφές άνω των 3 ατόμων και εγγραφές έως 10/12/2024.
Εγγραφές έως 8/1/2025
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης
Ημερομηνίες
Βιντεοσκοπημένες εισηγήσεις
- 10/1/2025
- 7/2/2025
- 14/3/2025
Ζωντανές διαδικτυακές συναντήσεις
- 1/2/2025
- 1/3/2025
- 8/3/2025
- 29/3/2025
Ώστε:
Να μπορούν να σχεδιάζουν ένα πλάνο θεραπείας και αποκατάστασης λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του ατόμου και τις διαθέσιμες υπηρεσίες, σε πλαίσιο διεπιστημονικής και διατομεακής συνεργασίας και να μπορούν να καταρτίζουν ένα σχέδιο πρόληψης της παραβατικότητας, σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο.
Δίνεται η δυνατότητα σε όσους εκπαιδευόμενους το επιθυμούν, πρακτικής εφαρμογής της θεωρίας, μέσα από την εκπόνηση ομαδικής εργασίας που θα αφορά το σχεδιασμό ψυχοκοινωνικής παρέμβασης για τη διαχείριση της νεανικής παραβατικότητας σε κοινοτικά πλαίσια.
Περιγραφή:
- Η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα πολυσύνθετο κοινωνικό φαινόμενο. Η εργασία αυτή στοχεύει στη διερεύνηση των αιτιών και των επιπτώσεων του φαινομένου, καθώς και στο σχεδιασμό κατάλληλων ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων για την πρόληψη και τη διαχείριση παραβατικών συμπεριφορών των νέων.
- Η εκπόνηση της εργασίας θα γίνει μέσα από τη συλλογική προσπάθεια ομάδων 3-5 ατόμων, υπό την καθοδήγηση, υποστήριξη και ανατροφοδότηση ενός επόπτη.
- Η ενημέρωση για την δομή και το περιεχόμενο της ομαδικής εργασίας θα γίνει στη διαδικτυακή συνάντηση του Σαββάτου 8/3/2025
- Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα συμμετέχουν στην εργασία, θα διαμορφωθούν ομάδες εργασίας 3-5 ατόμων
- Οι εργασίες των ομάδων και τα αποτελέσματα τους προβλέπεται να παρουσιαστούν σε συνάντηση της ολομέλειας, μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού.
Εκπαιδευτικοί Στόχοι ομαδικής εργασίας:
1. Να κατανοήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις κύριες αιτίες και παράγοντες που οδηγούν τους νέους σε παραβατικές συμπεριφορές στη κοινότητα.
2. Να αναλύσουν οι εκπαιδευόμενοι τις επιπτώσεις της νεανικής παραβατικότητας σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.
3. Να προτείνουν οι εκπαιδευόμενοι αποτελεσματικές στρατηγικές πρόληψης και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε κοινοτικά πλαίσια.