ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα αιτήματα φορέων για την εκπαίδευση εργαζομένων τους, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης.

Στην πορεία μας κατά τη διάρκεια των 7 ετών λειτουργίας, έχουμε συνεργαστεί:

SOCIALPOLICY.GR (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022)

logo socialpolicy.grΣε συνεργασία με το socialpolicy.gr σχεδιάζουμε 2 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για κοινωνικούς και οικονομικούς επιστήμονες, επαγγελματίες κοινωνικής εργασίας και ψυχικής υγείας, τα οποία θα υλοποιηθούν την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο (2021-2022)

Τα 2 νέα σεμινάρια με θέμα «Πολιτικές υγείας και ψυχικής υγείας» και «Mobbing: Αναγνώριση, αντιμετώπιση & πρόληψη της ηθικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας»  έρχονται να απαντήσουν σε ανάγκες των χρηστών / επισκεπτών της ιστοσελίδας socialpolicy.gr που προέκυψαν μετά από διερεύνηση με τη χρήση ερωτηματολογίου.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ» (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-2020 & 2020-2021)

logo socialpolicy.gr

Σε συνεργασία με το Κέντρο Παροχής Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ» σχεδιάσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας στις Κοινοτικές Δομές: Δουλεύοντας με τις ψυχικές διαταραχές στην κοινότητα» για επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας.  Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020 με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων στην αίθουσα και την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά (2020-2021) προχωρήσαμε στην υλοποίηση και 2ης σειράς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για εκπαίδευση από απόσταση.

ΑΜΥΜΩΝΗ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-2019 & 2019-2020)

logo socialpolicy.gr

Τον Απρίλιο του 2019 η ΑΜΥΜΩΝΗ μας εμπιστεύτηκε για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τους εργαζόμενους στις δομές της, με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες σε περιβάλλον Ψυχικής Υγείας».

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης προσαρμόστηκε στις ανάγκες των εργαζομένων της ΑΜΥΜΩΝΗΣ.

Την επόμενη χρονιά συνεργαστήκαμε εκ νέου με την ΑΜΥΜΏΝΗ, αυτή τη φορά για την εκπαίδευση γονέων και κηδεμόνων των εξυπηρετούμενων της στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

ΠΥΞΙΔΑ ΑΜΚΕ – ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΘΑΡΑΠΑΥΣΗ» (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-2019)

logo socialpolicy.gr

Ακόμα ένας φορέας ψυχικής υγείας, που συνεργάστηκε με το ΤΕΤΕ για την εκπαίδευση του προσωπικού του στις Πρώτες Βοήθειες.

Τον Φεβρουάριο του 2019 σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες σε περιβάλλον Ψυχικής Υγείας», ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του φορέα και προσαρμόζοντας το περιεχόμενο της εκπαίδευσης στις εκπαιδευτικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των εργαζομένων του Οικοτροφείου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-2019)

logo socialpolicy.gr

Το Νοέμβριο του 2018 το ΤΕΤΕ διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Αναγνώριση και διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς σε περιβάλλον προσχολικής αγωγής» για εκπαιδευτικούς  προσχολικής αγωγής και επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται σε προσχολικό περιβάλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και της δυσκολίες του επαγγέλματος του παιδαγωγού προσχολικής αγωγής, συνεργαστήκαμε με τον ΠΑΣΙΠΣ, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εργαζομένους σε παιδικούς σταθμούς – μέλη του συλλόγου να παρακολουθήσουν το σεμινάριο χωρίς κόστος συμμετοχής.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός & υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης.

Σχεδιασμός και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο τη τεκμηρίωση και  βελτίωση κλινικών πρακτικών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Χρυσολωρά 10-12, 12131, Περιστέρι

Τηλέφωνο: 210 5731581

Email: tete@kpechios.org

 

tetedu

kpe

 logo kpe