Τα Νέα μας

"Δουλέυοντας με άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές στην κοινότητα"

Με τη συμμετοχή επαγγελματιών ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/12/2023 η 1η διαδικτυακή συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Δουλέυοντας με άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές στην κοινότητα"

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποιεί το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου για 3η εκπαιδευτική περίοδο, συνδυάζει την ασύγχρονη εκπαίδευση (αποστολή βιντεοσκοπημένων εισηγήσεων) με ζωντανές διαδικτυακές συναντήσεις για συζήτηση, επίλυση αποριών και κλινικες ασκήσεις. και έχει σκοπό την κατάκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμπεριφορών από τους συμμετέχοντες σε σχέση με τις βασικές αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής , τις συχνότερες ψυχιατρικές διαταραχές και την θεραπευτική τους αντιμετώπιση, ώστε να μπορούν να εργάζονται θεραπευτικά με ψυχικά ασθενείς και τις οικογένειές τους στα πλαίσια διεπιστημονικής ομάδας και διατομεακής συνεργασίας, σε κοινοτικές δομές.

Screenshot 12 09 2023 11.32.14

Στην 1η συνάντηση οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν πάνω στο περιεχόμενο των βιντεοσκοπημένων εισηγήσεων που έλαβαν στις 24/11/2023 και να συμμετέχουν σε κλινικές ασκήσεις για την αποτελεσματική κατανόηση και αφομοίωση της εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους του συμμετέχοντες και τους εισηγητές / συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια!

Πληροφορίες

Σχεδιασμός & υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης.

Σχεδιασμός και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο τη τεκμηρίωση και  βελτίωση κλινικών πρακτικών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Χρυσολωρά 10-12, 12131, Περιστέρι

Τηλέφωνο: 210 5731581

Email: tete@kpechios.org

 

tetedu

kpe

 logo kpe